Jak vybrat mýdlo vhodné pro mou pokožku?

Přemýšlíte nad používáním mýdla, ale nejste si jistí podle čeho vybírat? Máte suchou nebo mastnou pokožku? Hledáte něco pro své děti nebo na velmi citlivou pokožku? Bojujete s ekzémem nebo lupenkou? Sepsala jsem článek, který vám pomůže s výběrem ideálního mýdla pro vás a vaše blízké.

Mýdla pro zdravou pokožku

 

Pokud máte to štěstí a netrpíte žádnými kožními potížemi, nemáte suchou a citlivou pokožku, pak je výběr přírodního mýdla velmi jednoduchý. Stačí si vybrat podle toho, které se vám líbí vzhledem, vůní nebo jsou vám sympatické složením

Naše řada Design mýdel je vhodná pro každodenní používání, jsou ovoněny kombinací éterických olejů a díky svému vzhledu jsou navíc i skvělými dárky.

Natural řada je opět vhodná pro každodenní používání – mají navíc tu výhodu, že se hodí i pro velmi citlivou pokožku. Tato mýdla jsou mezi našimi stálými zákazníky nejvíce oblíbená pro běžnou očistu.

Nakonec řada Solných mýdel je specialitkou mezi našimi mýdly – obsahuje totiž vysoké množství mořské soli. Díky tomu má regenerační schopnosti a šetrný peelingový účinek. Stejně jako každou peelingovou kosmetiku, i tato solná mýdla doporučuji používat pouze několikrát do týdne jako doplněk ke klasickým mýdlům.

Mýdla pro citlivou pokožku a pro děti

 

Tady už musíme zpozornět daleko více. Citlivou pokožku může dráždit i přírodní barvivo a dokonce i éterický olej.

Zde bych se vydala cestou spíše nebarvených, čistých přírodních mýdel z řady Natural. Vhodná jsou i mýdla s přísadami jako hedvábí, jogurt nebo lanolin. Takovým mýdlem je například náš Měsíček s měsíčkem lékařským nebo medové mýdlo s hedvábím Queen.

Pokud byste si přáli mýdlo pro citlivou pokožku s éterickým olejem, doporučila bych levanduli, která je známá svým zklidňujícím účinkem na pokožku. Čistě levandulové mýdlo je například náš Lavender.

Všechna naše mýdla jsou certifikována pro citlivou pokožku. Přesto lidem, kteří trpí na extrémně citlivou pokožku a alergie doporučuji mýdla s co nejjednodušším složením s pečujícími přísadami (například jogurt, lanolin nebo hedvábí) a bez éterických olejů. Z našich mýdel je to tedy již zmiňovaný Měsíček, který se navíc hodí i pro děti.

A co naši nejmenší?


Miminka 
doporučuji mýt pouze čistou vodouMýdlo ani jiná oplachová kosmetika není třeba. Pro malé děti pak platí vše výše uvedené, navíc bych se 100% vyhnula éterickým olejům a volila tak mýdlo Měsíček s měsíčkem lékařským.

Pro větší děti let bych pak volila mou milovanou a něžnou levandulku Lavender.

 

Mýdla pro ekzematickou pokožku?

 

Pokud trpíte ekzémem, pak jistě chcete, aby mýdlo nedráždilo a bylo co nejšetrnější. Platí tu opět totéž, co u mýdel pro citlivou pokožku a pro děti. 

 

Volit můžete z mýdel, která obsahují složky, které jsou prospěšné pro pokožku, hojivé a pečujícíVybírala bych mýdla, která obsahují hojivé bahna a jíly, jogurt, lanolin, vavřínový olej nebo mořskou sůl. 

 

Osobně (sama mám atopický ekzém) mám dobré zkušenosti se solnými mýdly a s mýdly s lanolinem a jogurtem.

 

Solné mýdlo Vavřín pak doporučuji pro lidi, které trápí lupénka. Jemný peeling mořské soli zbavuje pokožku přebytečných vrstev a čistí, vavřínový olej pak opět pomáhá s čistěním, regenerací a zvláčněním pokožky.

Mýdla pro suchou pokožku?

 

Pokud vás trápí suchá pokožka, doporučuji mýdlo se zvláčňujícími složkami. Výborným pomocníkem je v tomto případě kakaové máslo, které navíc obsahuje i velké množství antioxidantů.

 

Základem našeho mýdla pro suchou pokožku Samet je právě kakaové máslo a hedvábí. Mýdlo je tak velmi něžné a hodí se i pro jemnou pokožku obličeje.

Samet vznikal cíleně pro jemnou pleť obličeje a jako pomocník pro ty, které trápí suchá pokožka.

 

Mýdla pro mastnou pokožku a na akné?

 

Naopak pokud vás trápí mastné pokožka a akné, doporučuji mýdla se silnějšími čistícími účinky. V tomto případě nedám dopustit na aktivní uhlí, které na sebe dokáže vázat nečistoty, škodliviny a kožní maz. Díky tomu vyčistí zanesené póry a předchází vzniku akné.

 

Másla a oleje v mýdle se pak postarají o to, aby pokožka měla dostatek výživy a byla po umytí vláčná. Naše mýdlo s aktivním uhlím Uhlík se navíc hodí i pro pokožku obličeje, kde akné dokáže potrápit nejvíce.

Uhlík je díky svým účinkům na mastnou pleť velmi oblíbený, Vyhledávají ho i zákaznice pro své děti procházející pubertou.

 

Mýdla s peelingem a na drsné paty

 

Samostatnou kapitolou jsou pak solná mýdla. Ty obsahují vysoké procento mořské soli, které mají jemný peelingový účinek – mýdlo tak odstraní zbytky odumřelé kůže a pomáhá zjemnit zdrsnělou pokožku. Hodí se tak i na drsné a ztvrdlé paty, které zároveň díky obsaženým olejům pomůže zvláčnit a zabránit tak dalšímu zdrsnění.

 

Tak jako s každým peelingem, i tyto solná mýdla doporučuji používat pouze několikrát do týdne, aby nedošlo k přílišnému namáhání kůže.

 Vybráno? Ráda vám pomůžu

Doufám, že článek vám pomohl při rozhodování, jaké mýdlo je pro vás nejvhodnější.

Pokud i přes to tápete, neváhejte mi napsat na e-mail zdenka@primoodvcelarky.cz nebo na Facebook Přímo od Včelařky a ráda vám pomůžu s výběrem.

Krásný den, Zdenka

Nabídka našich mýdel

Přečtěte si další články

Ukončení výroby mýdel a e-shopu

Ukončení výroby mýdel a e-shopu

      Ukončení výroby mýdel a e-shopuŽivot je změna a občas pořádná! Dneska se jdu za vámi o jednu takovou změnou podělit.  Po téměř roce a půl provozu e-shopu a oficiálního prodeje mýdel jsme se spolu s manželem rozhodli ukončit výrobu mýdel a zaměřit...

Proč používat mýdla? Máme pro vás 6 důvodů

Proč používat mýdla? Máme pro vás 6 důvodů

      Proč používat mýdla? Máme pro vás 6 důvodů  V naší koupelně nenajdete jediný sprchový gel. Jasně, jsem mydlářka, takže by bylo divné, kdyby ano. Ale více a více lidí se zbavuje klasických sprcháčů a dává přednost kvalitní přírodní kostce mýdla....

Koupila jsem si čtyři mýdélka – nádherné barvy a vůně, skoro nemizí, příjemné, tak akorát do ruky 🙂 Zdenička je ochotná, milá, vstřícná a cítím, že dělá svou práci s láskou a respektem k přírodě. Děkuju.

Magda Zichová

Od Zdenky jsem dostala hned několik krásných mýdel. Všechna mě zaujala svým složením. Líbí se mi rovnováha mezi jednotlivými oleji, skvěle vyvážené jsou i vůně, úžasné kombinace esenciálních olejů. Moje nejoblíbenější je solné mýdlo s vavřínem, je to naprostý unikát. Vše je dělané ručně a s láskou. Moc doporučuji!

Barbara Šuková

Už jsem vyzkoušela několik mýdel a vzorků a mohu doporučit! Moc příjemné kombinace vůní (ach ta levandule, tou bych se mydlila tak dlouho, až by ze mě nic nezbylo). Super na pokožku a hlavně se rychle nevymydlí!

Alena Šikulová